Print this pageseparatorSmaller textspacertextp

Seminar Profesional - Teknologjitë e Avancuara për Monitorim dhe Zgjidhje për të përmirësuar PQ

, 2022-08-31 2:25:35.MD

Seminar Profesional - Teknologjitë e Avancuara për Monitorim
Zgjidhje për të përmirësuar PQ

Edicioni 2022

-Seminar profesional falas-

 

Qëllimi i ngjarjes

Përditësimi i temës problematike në vendin tonë dhe në rajon, si një nga tiparet bazë të sistemeve moderne të energjisë elektrike.

Do të prezantohet dhe plotësohet qasja e re, inovative dhe më delikate për cilësinë e energjisë elektrike përmes zgjidhjeve më të avancuara teknologjikisht dhe më të fuqishme në botë në përgjithësi.

 

Metodat Implementuese

Dhe edicioni i sivjetshëm i lektorëve/ekspozuesve do të jenë persona teknikë ngushtë të specializuar në seksionin Monitorimi dhe seksioni Zgjidhje nga prodhuesi ELSPEC nga Izraeli, me përvojë shumëvjeçare për probleme në nivelin global.

Duke ofruar informacion të dorës së parë, qëllimi është transferimi i njohurive në mënyrën më efikase, siç kërkohet për një teknologji të sofistikuar.
Seminari do të jetë një ditor dhe do të mbulojë dy aspektet e mëposhtme:

 

1. Monitorimi i cilësisë së energjisë elektrike

 

Risitë në terren: rishikimi i standardeve, teknika e matjes.


Sfidat e kryerjes së monitorimit dhe analizës së KEE në rrjetet e energjisë


Koncepti i patentuar PQZIP - një përparim teknologjik që lejon akses të pakompromis në të gjithë parametrat e rrjetit të regjistruar në rezolucion ultra të lartë

Monitorim me analizatorë nga seria Blackbox që regjistrojnë "SIPER" standardin e cilësisë së energjisë elektrike

 

Zgjidhjet e sistemit SCADA për vizualizimin dhe monitorimin e cilësisë, me rezolucion të lartë bazuar në PQZIP

Teknologjia më e fundit që vjen... duke prezantuar gjeneratën e re të analizuesve PURE Blackbox


Regjistruesit e gabimeve me shumë qëllime (DFR) si zgjidhje të plota për monitorimin e rrjetit, zbulimin dhe lokalizimin e defekteve

 

2.Zgjidhje për përmirësimin e cilësisë së energjisë elektrike

 

 • Çfarë ka të re në EQUALIZER dhe ACTIVAR, sistemet më të shpejta dhe më të avancuara të kompensimit të energjisë reaktive. Pasqyrë e mundësive dhe karakteristikave teknike, përdorimi.

 

 • Një zgjidhje për të reduktuar ngarkesën maksimale duke përdorur sistemet e sofistikuara EQUALIZER ST

 

 • Zgjidhje për kompensimin super të shpejtë të reaktancës së tensionit të mesëm

 

 • Zgjidhje për të eliminuar/reduktuar rritjet afatshkurtra të tensionit

 

 • Shfaqja e simulimit të sistemit energjetik, para dhe pas zbatimit të zgjidhjes

 

Dy sesionet e seminarit do të pasurohen më tej me prezantimin e projekteve referuese të prodhuesit ELSPEC nga e gjithë bota, ndërsa fokusi do të mbetet në përfitimin e realizuar (të parashikuar/simuluar dhe të përftuar aktualisht).

 

 

Seminari do të ketë edhe karakter ekspozues, ku do të mundësohet:

- viewed models from all series of Blackbox analyzers (mobile and portable devices),
- për të parë rezultatet e regjistrimeve aktuale, analizuar dhe diskutuar.

Për të cilët është menduar seminari

 • Palët e interesuara aktive në industrinë e energjisë elektrike: prodhimi, transmetimi dhe shpërndarja

 

 • Universitete, fakultete dhe institucione të tjera kërkimore zhvillimore në fushën e energjisë

 

 • Kompanitë inxhinierike në fushën e energjisë

 

 • Kompanitë e mëdha me ndikim të rëndësishëm energjetik në rrjetet e shpërndarjes

 

 • Kompanitë, proceset e rëndësishme dhe kritike të prodhimit të të cilave janë të lidhura ngushtë me cilësinë e energjisë elektrike

Përfitimet tuaja:

 • duke përmirësuar njohuritë tuaja drejtpërdrejt nga Marka për zgjidhjet më të fundit të teknologjisë dhe cilësisë së energjisë

 

 • njohja dhe vlerësimi i rezultateve të një analize të kryer të cilësisë së energjisë elektrike me analizuesit më të avancuar (BlackBoxHandsOn)

 

 • njohuri mbi avantazhet e sistemeve të kompensimit super të shpejtë mbi ato klasike në aplikacionet që ndryshojnë në mënyrë dinamike

 

 • cila duhet të jetë qasja moderne inxhinierike gjatë hartimit të zgjidhjeve për të përmirësuar cilësinë e energjisë elektrike:

• analiza e parametrave të regjistruar, perceptimi i një zgjidhjeje për aplikacionin
• simulimi i sistemit para dhe pas zbatimit të zgjidhjes
• garanci kursimi i përfshirë

 

Cilat pyetje do të marrin përgjigje?

 • Si të zgjidhet situata për:

(kërkohet!) Një pamje e plotë e cilësisë?
(problem!) memorie e madhe për të ruajtur të dhënat
(problem!) si të menaxhoni informacionin e ruajtur?
 

 • Si funksionojnë regjistruesit e gabimeve në rrjetet e energjisë (DFR – DigitalFaultRecorder)
 • Si ndikon mesatarja e madhësive të regjistruara në vlerësimin dhe raportet e kërkuara
 • Ku kompensimen dëmtimet dinamike klasike?
 • Si funksionon kompensimi super i shpejtë për herë të ndezjes/fikjes më pak se një periudhë (=3/4 period)?
 • Çfarë kërkohet për të projektuar siç duhet një sistem për të eliminuar fuqinë reaktive dhe fuqinë maksimale?
 • Si të kontrolloni zgjidhjen e propozuar para se të dorëzohet?


Kur hapet mundësia për zbatim dhe si të aplikoni?

 • Do të jetë seminar njëditor, me materiale të siguruara për secilin pjesëmarrës
 • Ngjarja do të zhvillohet në Hotel Panoramika
 • Data:27.09.2022 
 • Linku për regjistrim
 • contact: [email protected], tel. 02 3127 345 ext. 4

 

Lajmet e fundit
30.09.2022
Seminar i realizuar me sukses TEKNOLOGJI TE AVANCUARA per Monitorim dhe Zgj...
...
Fokusimi është në konsumatorinDuam të sigurohemi që konsumatori të jetë në qender të vëmendjes.   Mbështetje teknike pa pagesëNëse diqka nuk shkon siq duhet, ne do të gatshëm me dëshirë të ju ndihmomjë!   Zgjedhje e madhe ne ju ofrojm te gjitha brendet botrore, duke përfshire Fluke, Mikroelektronika, Knipex dhe Logitech.   Dergese Opsione fleksibile, duke përfshirë edhe transportin deri tek dera.