Print this pageseparatorSmaller textspacertextp

Makstil AD, Shkup

Shkup, 2022-06-27 10:38:57.PD


Informacione rreth projektit

Projekti:

Sistemi për komunikim pa tela me katër vinça, aktivizimi i të dhënave nga sistemi për matjen e peshës në tre shkallë me vinça

Kompania:

MAKSTIL

Menaxher i Projektit:

Dragan Mijalkovski

Sektori:

Industria e metaleve

Përshkrimi i projektit:

Zgjidhja synon të prezantojë komunikimin pa tela me katër vinça ngarkimi të skrapit në fabrikën e çelikut, shfaqjen vizuale në vinça të përmbajtjes dhe peshën e matur nga peshorja dhe ndërveprimin e operatorëve të vinçit me operatorin e procesit të prodhimit në kohë reale.

Zgjidhja teknike përfshin 3 pjesë:
- Komunikimi industrial me valë i katër vinçave në një mjedis të jashtëm, që i nënshtrohet ndryshimit të fushave elektromagnetike nga një furrë me elektrohark

- sistem për mbledhjen e të dhënave për peshën e metalit të vjetër (skrap) nga tre peshore

- Moduli i softuerit për paraqitjen vizuale të përmbajtjes dhe peshës nga operatorët e vinçit, ndërveprimi midis operatorëve të vinçit dhe operatorit të prodhimit nga kabina e funksionimit në kohë reale

Zgjidhja teknike ofron informacion nga operatori te operatorët e vinçit për peshën e kërkuar dhe llojin e metalit të vjetër (të gërvishtur) që u nevojitet për ta mbushur në koshin e peshores, si dhe informacion për operatorët e vinçit me përmbajtjen aktuale dhe peshën e kanaçes e cila është e mbushur për momentin.


Pajisjet e instaluara

Sistemi bazohet në pajisje të destinuara për punë në industri me kushte jashtëzakonisht të vështira, duke përfshirë fusha elektromagnetike të ndryshueshme.

Rrjeti wireless është bërë me pajisje të sofistikuara me mbrojtje IP68 dhe teknologji industriale "Dual radio" që funksionon në 2 kanale të pavarura. Kjo teknologji siguron komunikim edhe në kushtet më të vështira të punës, nëse për shkak të interferencave njëra lidhje prishet, tjetra vazhdon të punojë dhe të transferojë të dhëna. Pajisjet janë të destinuara për funksionim të qetë në kushte të jashtme: ekspozimi ndaj diellit, ujit, pluhurit, pluhurit magnetik, lëkundjeve të temperaturës, dridhjeve.

Kompjuterët industrialë të destinuar për përdorim në vinça kanë një ekran diagonal 12", të ndjeshëm ndaj prekjes, në performancën "Heavy Duty", i bërë nga një kuti metalike e destinuar për punë në kushte me pluhur, ndryshime të temperaturës dhe të testuar për dridhje deri në 2G.

Kompjuteri industrial lë mundësi për instalim dhe përfundim në funksionalitete shtesë të softuerit dhe zhvillim ndihmës sipas nevojave të Makstil.

Autonomi në furnizimin me energji të rrjetit wireless dhe kompjuterëve në vinça për një kohëzgjatje prej 10 minutash, mbrojtje nga paqëndrueshmëria e sistemit gjatë ndërprerjeve afatshkurtra të furnizimit me energji dhe nga mbitensionet.

Komunikimi në kohë reale me të gjitha informacionet e nevojshme në një vend.


Përfitimet nga projekti

Komunikimi transparent dhe i shpejtë ndërmjet operatorit të prodhimit dhe operatorëve të vinçit, duke reduktuar kështu mundësinë e gabimeve, mbledhjen e të dhënave kryesore në një modul softuerësh nga i cili mund të kryhet kontrolli i vazhdueshëm i cilësisë, optimizimi i procesit, kursimi i kohës dhe burimeve njerëzore, duke rritur efikasitetin e procesit të prodhimit
Projekti ka zbatuar parakushtet për automatizimin dhe optimizimin e proceseve të prodhimit në fabrikë.

 

Fokusimi është në konsumatorinDuam të sigurohemi që konsumatori të jetë në qender të vëmendjes.   Mbështetje teknike pa pagesëNëse diqka nuk shkon siq duhet, ne do të gatshëm me dëshirë të ju ndihmomjë!   Zgjedhje e madhe ne ju ofrojm te gjitha brendet botrore, duke përfshire Fluke, Mikroelektronika, Knipex dhe Logitech.   Dergese Opsione fleksibile, duke përfshirë edhe transportin deri tek dera.