Print this pageseparatorSmaller textspacertextp

Matjen në kaldaja të vogël: Efikasiteti i emetimit dhe djegia

Kosovës, Prishtina, 2018-09-27 5:02:30.MD

Mbulushmëria (Caku i grupit)?

 • Stafi teknik për instalimin, servisimin dhe mirëmbajtjen e kaldajave
 • Kompanitë e specializuara në matjen e emetimit
 • Prodhuesit e kaldajave
 • Pastrues të oxhaqeve
 • Të interesuar të tjerë rreth kësaj teme

Mënyra e realizimit

Ky workshop do të moderohet nga menaxheri teknik nga prodhuesi MRU (www.mru.de) dhe planifikohet të mbulohen të gjitha aspektet e procesit të për formimit dhe matjeve.


Është e ndarë në dy pjesë:

Pjesa 1: Djegiet, pajisjet matëse

1. Procesi i djegies : definicioni, non-produktet e djegies, efikasiteti
2. Pajisjet matëse për analizimin e emetimit të gazrave
3. Përgatitjet për formimin e matjeve
 
Pjesa 2: Matje, Mirëmbajtje, Raporti

1. Për formimi i matjeve demo të oxhaqeve nga ana praktike dhe shfaqja e analizave
2. Raporti i matjeve
3. Mirëmbajtja e pajisjeve matëse të emetimit

Në këtë workshop vizitorët do të kenë mundësinë e pamjes nga afër të instrumenteve MRU, gjithashtu konsultime me ekipet teknike tona dhe të prodhuesit

 

Cili është qëllimi i këtij?

 
 • Detajet në çdo aspekt për një performancë stabile, pa gabime dhe përsëritje të matjeve të emetimit
 • Duke theksuar rëndësinë e rezultateve të matjeve si mënyrë fondamentale për përmirësimin në mënyrë efiçiente të procesit të djegies dhe rrjedhimisht kursimin  shtesë të karburantit

Avantazhet:

 • Gjetjen e informacionit kryesor në çdo segment të matjeve
 • Kontakt direkt me stafin teknik për çdo lloj të problemit
 • Teoria mbrapa operimit të analizimit të emetimit
 • Të bëhet e dobishme, informacion praktik për situatën e cila dërgon në gabime gjatë proceseve të matjeve
 • Të gjithë pjesëmarrësit do të pajisen më një çertifikatë

Pytje të shpeshta që do t’ju ipen përgjigjie:

 • Sa lloje të karburanteve për djegie dhe cilat janë pritjet e produkteve të djegies? 
 • Çfarë është e rëndësishme të dini për djegësit (kaldajat) para matjeve?
 • Çfarë parametra matës zakonisht përdorën dhe çka nënkuptojnë: ppm, ppb, Lambda, Eta, mg/kWh, mg/MW,  NOx?
 • Çfarë reference është O2?
 • Çka është efiçiente dhe humbje në procesin e djegies ?
 • Çka është dallimi në mes  NDIR dhe EC senzorëve?
 • Çfarë efekti ka linja e nxehjes në saktësinë e matjeve?
 • Çfarë duhet për të analizuar përformancën e matjeve për periudha të gjata?
 • Si duhet të zgjedhën pikat e matjeve?
 • Cilat janë implikimet gjatë furnizimit me karburant të gabuar (p.sh. operatori zgjedh VAJ gjatë matjeve ne PELET)?
 • Kur duhet të përfundoj matja?
 • Si ta identifikojmë prishjen e senzorëve?
 • Si ta identifikojmë vjetërsinë e filtërve ose lagështinë e tepruar në linjat matëse?
 • Si ta identifikojmë mbingarkesën e senzorëve dhe/ose reagimin e gabimit të tij në matje?

Si ta analizoni?

 • Workshopi do të mbahet të Marten, 09 tetor 2018. Lokacioni: Prishtinë, vendi se ku do të mbahet mbetet të shihet.Ky workshop ka qëllime edukative dhe zgjatë të paktën 3-3.5 orë me material edukativ.Çmimi për pjesëmarrje në këtë workshop është 25Euro+TVSH / për pjesëmarrës.
 • Numri i pjesëmarrësve është i limituar, dhe nëse plotësohet, ne do t’ju kontaktojmë për organizimet tjera të ardhshme që do të mbahen.
 • Për të qenë pjesë e këtij seminari, plotësoni aplikacionin në këtë link, dhe ne do t’ju kontaktojmë.
 • Agjenda e këtij workshopi mund të shkarkohet nga ky link.

 

 

 

 

Lajmet e fundit
27.11.2018
Aktivitetet finale nga ngjarja e organizuar nga Loging Electronics – “Tekno...

Aktivitetet finale nga ngjarja e organizuar nga Loging Electronics – ...

Fokusimi është në konsumatorinDuam të sigurohemi që konsumatori të jetë në qender të vëmendjes.   Mbështetje teknike pa pagesëNëse diqka nuk shkon siq duhet, ne do të gatshëm me dëshirë të ju ndihmomjë!   Zgjedhje e madhe ne ju ofrojm te gjitha brendet botrore, duke përfshire Fluke, Mikroelektronika, Knipex dhe Logitech.   Dergese Opsione fleksibile, duke përfshirë edhe transportin deri tek dera.